Sailing Academy Mollösund

Våra läger

Veckoläger

Seglarskolans kurser är nivåanpassade och alla är välkomna att delta oberoende hur mycket du har seglat förut. Undervisningen är både praktiskt och teoretisk, samtidigt som vi kombinerar allvar med skoj. Lektionerna till havs sker tillsammans med en instruktör och andra elever i den lite större båten Topaz Omega, allt för att känna sig trygg. Vi avslutar med frukt, lekar och genomgång.

I sommar kommer det att finnas två olika läger att välja mellan under fem veckor.

  • Grön/Blå (Nybörjare) är både anpassad för dig som aldrig varit på havet tidigare och för dig som har lite erfarenhet men som till exempel bara seglat med oss en gång tidigare.
  • Röd (Fortsättare) är till för dig som redan har relativt god kunskap kring sjön och segling men vill utvecklas vidare.

Lägret är måndag till fredag, tiderna 09:00-12:30 eller 13:30-17:00 (halvdagsläger). För att få lite sovmorgon på sommarlovet så börjar man tidigt varannan dag.

Lägeravgift:  2250 kr (medlemskap i MBF à la 100 kr tillkommer för de som inte redan är medlemmar)
(inkl. moms och båthyra)

Lägerveckor 27, 29, 30, 31, 32

Anmäl dig här!

Nybörjarlägret

Nybörjarlägret är ett perfekt sätt att för första gången ge sig ut på havet i en segelbåt och få lära sig de grundläggande och viktigaste kunskaperna som är nödvändiga för att i framtiden kunna ge sig ut på egen hand.

Detta lägret är även ett bra alternativ för dom som har lite erfarenhet av segling och som varit på havet några gånger tidigare. Till exempel ett bra alternativ för dom som gått detta lägret en gång tidigare. Instruktörerna anpassar alltid utbildningsnivån till elevernas tidigare erfarenhet och kunskap. Detta gör att nybörjarlägret passar utmärkt både för dom som inte har någon tidigare erfarenhet och för dom som är liten tidigare erfarenhet.

Fortsättningslägret

Fortsättningslägret är dett perfekt sätt för barn att ta sina kunskaper till nästa nivå. Hör förväntas eleverna ha relativt goda kunskaper om segling och sjövett för att vi ska slippa lägga lika mycket fokus på grunderna som vi gör under nybörjarlägret. Här fokuserar vi istället på andra områden så som att optimera användandet av de olika segelsätten, hur kuppsegling går till, grunder i att läsa ett sjökort mm.

Vi hoppas att något av dessa två läger passar er alla och att vi får möjligheten att träffa varandra och segla tillsammans i sommar!

Vuxensegling

Detta år ernjuder vi vuxensegling för de äldre som vill ta del i der roliga. Lektionerna är torsdag eftermiddag (v.27-v.31) och består av 2 timmar föredelat mellan teori samt lärorik segling. Efter havslektionen samlas vi i klubbhuset för att diskutera kvällens selging samtidigt som kaffe serveras till de som är sugna. Ett roligt evenemang för de som vill spendera en ljuvlig kväll ute till havs omgivna av sina kompisar samt de som vill lära känna nya!

Om intresset finns, hör av er till oss så fort som möjligt så vi kan skicka en mer detaljerad information angående kursen samt svara på alla frågor. Vuxensegling är torsdagar kl 18:00-20:00

Pris: 500 kr